Полицаите не са подходящи за нападение, защото отвръщат. Много рядко униформен

...
Полицаите не са подходящи за нападение, защото отвръщат. Много рядко униформен
Коментари Харесай

Вътрешният министър: Полицаите не са подходящи за нападение, защото отвръщат

Полицаите не са подобаващи за нахлуване, тъй като отвръщат. Много рядко еднообразен си разрешава да посегне на някого, без да е предизвикан. Това съобщи в Бургас вътрешният министър Иван Демерджиев, представен от bTV.

Той уточни, че нормално служителят на реда отвръща, когато е атакуван, а хората трябвало да знаят, че служителите на реда не са подобаващи за нахлуване, тъй като в последно време това чувство по негови думи се е изгубило.

" Всеки служител на реда, който си разреши противообществени прояви, най-често бива арестуван от сътрудниците си. Тези случаи би трябвало да се наблюдават деликатно, тъй като от време на време има доста значими нюанси, които се икономисват при поднасяне на случая ", означи министърът.

По негови думи подобен бил казусът в Плевен, където 19-годишно момче е в болница след побой пред дискотека, като родителите му настояват, че то е било пребито от четирима униформени.

" Там, откакто се изгледат деликатно камерите, се вижда, че момчето напълно не е подходило безобидно към обстановката. До огромна степен я е предизвикало ", акцентира Демерджиев и добави, че инспекцията продължава и е на финала.

Той съобщи, че служителите на реда могат да носят служебното си оръжие със себе си, само че би трябвало да преценят доста тъкмо по кое време могат да го употребяват.

" Това никога не може да става, когато беседват със съседи или по различен подобен мотив. Подобно държание няма да се толерира ", безапелационен бе Демерджиев.

Относно организацията за вота на 2 април той означи, че след няколко извършени избори Министерство на вътрешните работи има доста добър открит механизъм за деяние и противопоставяне на пазаруването на гласове. Работи като смазана машина, само че тук ще прибавим малко повече сила поради връщането на хартиената бюлетина, добави министърът.

По негови думи се чака по-голяма интензивност от хората, които биха желали да манипулират вота с разнообразни незаконни практики. Той обаче изрази убеденост, че и този път сигурността на вота ще бъде обезпечена.

Демерджиев съобщи, че по изключение се чакат рокади в дирекциите по места там, където " са сигурни, че се постанова такава намеса преди изборите ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР